Naslov, sedež |  Kazalo | HomeHomeHome
IIAs logo
Domov
Predstavitev
Dejavnost
Publikacije
Kazalo
Novice
Forum
Najdi
Logo Ministero per i beni e le attivitĂ  culturaliLogo UniversitĂ  di Maribor

Dodajanje novih izrazov na internetnem slovarju arhivskih izrazov


Slovar mednarodne arhivske terminologije

Dodajanje novih izrazov na internetnem slovarju arhivskih izrazovUsername
Password
 
Banner

Predstavitev

Mednarodni inštitut arhivskih znanosti (MIAZ) se je razvil iz Centra za strokovna in tehnična vprašanja v arhivih, ki je bil ustanovljen leta 1986 na pobudo arhivista dr. Petra Pavla Klasinca... (več)

Dejavnost

Glavna dejavnost MIAZ-a je izvajanje znanstveno-raziskovalnih projektov v zvezi z arhivskimi strokovno-tehničnimi vprašanji, objavljanje izsledkov raziskav v reviji za sodobno arhivsko teorijo in prakso Atlanti, krepitev mednarodnih stikov z izmenjavo arhivskih strokovnjakov, zbiranjem in izmenjavo strokovne literature ter organizacija mednarodnega usposabljanja za mlade arhiviste. (več)

 

Aktualno

MIAZ Forum

 

V okviru spletne strani Mednarodnega inštituta arhivskih znanosti je na voljo forum, posvečen arhivski teoriji in praksi, arhivski znanosti, informatiki ipd.

Forum je z namenom čim večje mednarodne udeležbe na voljo v angleškem jeziku.

S tem forumom je želel MIAZ ponuditi virtualni prostor, kjer bi se njegovi člani in nečlani lahko srečevali in delili zamisli, mnenja, ipd. z željo, da bi široka, živahna in koristna udeležba zagotovila strokovno rast vseh udeležencev.

Forum se deli na tri dele: prvi del se nanaša na Jesensko šolo arhivistike Mednarodnega inštituta arhivskih znanosti; drugi del obravnava arhivsko znanost, povezano s splošnimi temami; tretji del pa obsega projekt slovarja arhivske terminologije, namenjen podpori pri sestavi večjezičnenega slovarja MIAZ-a.

Forum je namenjen mednarodni arhivski skupnosti. Za objavljanje sporočil je potrebna registracija uporabnika (odobrena s strani administratorjev foruma).

Registrirajte se in nam pošljite svoje prispevke!

 

Forum28. IIAS mednarodni dan arhivov

 

 

Na seji, ki je potekala 21. aprila 2018, se je izvršni odbor IIAS odločil, da podaljša rok oddaje prispevkov za 28. Mednarodni arhivski dan do 30. junija 2018.

Letos bodo vsi dogodki IIAS, ki potekajo v sodelovanju z državnim arhivom v Trstu vključeni v evropsko leto kulturne dediščine. (Evropsko leto kulturne dediščine)